Menu Sluiten

Vioolles

Jong of oud…. Beginner of al jaren vioolles…. Al jaren niet meer gespeeld, maar het toch weer eens willen oppakken? Iedereen is welkom bij het Jacoba Cultuurhuis voor vioolles. Maak gerust een afspraak voor een gratis proefles via het contactformulier.

Samen kennismaken met het instrument

Voor degene die voor het eerst een viool oppakt, kan de gedachte dit elegante instrument te gaan bespelen al snel overweldigend lijken. Daarom is het belangrijk dat we eerst samen genoeg tijd nemen om de instrument te leren kennen. Tijdens je eerste les maken we samen kennis met je instrument.  Daarna gaan we echt beginnen: je zult zien dat je heel snel je eerste noten op je viool gaat spelen en dat gaan we daarna samen doen met begeleiding van andere instrumenten. Want samen spelen is een van de leukste manieren om muziek te doen, en dat probeer ik altijd in mijn lessen te doen.

Om met de viool verder te groeien, is een basis aan muziektheorie ook belangrijk. Tijdens mijn les zullen we ook allerlei muzikale elementen leren: ritme, melodie, het notenschrift, akkoorden en speeltechnieken.

Bij degenen die al verder zijn zorgen we voor verdieping in het spel. Hoe kan je beter en sneller een vioolstuk je eigen maken, wat is de achtergrond van de werken, hoe kan je een compositie interpreteren en er ook steeds meer jouw eigen gevoel in leggen? Je maakt kennis met diverse stijlperiodes en krijgt een gedegen basis van de bekende viooltechnieken. 

Voorspelen

Regelmatig organiseren we voorspeelmomenten. Iedereen kan dan laten horen waar hij of zij mee bezig is in de lessen. Dit zijn heel ontspannen en leuke momenten waarin je ontdekt wat het betekent om voor te spelen.