Menu Sluiten

Muziek voor de allerkleinsten

De volgende cursussen ‘Muziek voor de allerkleinsten’ staan op de planning voor de komende data:
Maandagen 9.30u: Verkorte cursus voor tarief 55 euro: 5, 12 februari, 4, 11, 18 maart
Woensdagen 9.30u: 7, 14, 28 februari, 6, 13, 20, 27 maart, 3 april
Aanmelden via een mail naar carola@jacobacultuurhuis.nl uiterlijk 29 januari 2024

Beide cursussen gaan van start bij een minimum aantal van 4 kinderen. De maximum groepsgrootte is 8 kinderen. Klik hier voor onze normale tarieven. Houd onze facebookpagina en website in de gaten voor de startdatum van onze volgende cursus. Zou je graag meedoen, maar komt de dag je slecht uit. Laat het weten via ons contactformulier. Bij voldoende interesse kunnen we misschien later in het jaar een groep starten op een andere ochtend.

Kleine kinderen staan open voor verschillende vormen van expressie en dus ook voor muziek. Hoe eerder je je (klein)kind in aanraking laat komen met muziek, des te beter! Muziek maken stimuleert bij het jonge kind de taalontwikkeling, de motorische ontwikkeling en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Daarnaast is het ook gewoon fijn om samen met uw (klein)kind te genieten van de liedjes en  spelenderwijs met muziek bezig te zijn. 
We werken aan ritmegevoel, durf en spontaniteit en natuurlijk ook het sámen muziek maken en sámen bewegen.
In de lessen wordt gebruik gemaakt van allerlei verschillende instrumenten en spelmaterialen die aansluiten bij de liedjes. ‘Muziek voor de allerkleinsten’ is voor kinderen van ongeveer 1,5 tot 4 jaar. De lessen worden gekenmerkt door enthousiasme. Ook worden de kinderen langzaam bekend gemaakt met de verschillende aspecten van muziek; hoog-laag, snel-langzaam en sterk-zacht.  

Vul ons contactformulier in om je aan te melden voor de eerstvolgende cursus!