Menu Sluiten

Docenten

Chris van de Kuilen, pianodocent

Muziek raakt het hart. Al jong ervoer ik de kracht van de muziek. Het kan je blij maken, troosten en in vervoering brengen. Wat ben ik dankbaar dat ik van muziek mijn beroep kon maken. Als leraar kan ik mij niets mooiers voorstellen dan mensen het cadeau van de muziek te geven. Muziek luisteren en muziek maken heeft iets magisch. Ik streef er naar om mensen te leren ‘vrij’ te musiceren.  

Zelf begon ik als 4-jarige met pianospelen. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.  Mijn masteropleiding heb ik cum laude afgesloten. Naast pianolessen heb ik cursussen gevolgd in Dalcroze Eurhythmics en solfège volgens de Kodaly-methode.  

Ik werk als pianodocent op het conservatorium in Tilburg (Academie voor Muziekeducatie). Daarnaast treed ik regelmatig op met verschillende ensembles. 

Al jaren geef ik, naast mijn werk aan het conservatorium, ook aan anderen pianoles. Samen met Carola ga ik cursussen geven rondom ‘vrij musiceren’. Ik geloof dat iedereen in staat is om op zijn of haar niveau vanuit vrijheid muziek te maken. Vanuit die passie geef ik mijn lessen. 

Carola Loeve, pianodocent

Al vele jaren kan ik mij geen leven zonder muziek voorstellen. Ik word er ontzettend blij van om mensen de kracht van muziek te laten ervaren; om mensen van alle leeftijden bij elkaar te brengen, te verbinden en te laten genieten van muziek in welke vorm dan ook. Ik streef ernaar het leven van mensen een beetje leuker te maken door ze muzikaal te laten groeien en ze zo ook te laten groeien als mens. Of je nu 3, 16, 44 of 85 jaar bent; muziek is er voor iedereen!

Zelf begon ik als 4-jarig meisje met zingen in het plaatselijke kinderkoor. Dit maakte mij enthousiast om meer met muziek te doen. Zo begon ik op mijn zevende met keyboardlessen, maar al snel stapte ik over naar de piano. Mijn muziekdocent op de middelbare school – Henk den Hollander – spoorde mij aan om van muziek mijn vak te maken. In 2010 heb ik mijn diploma Docent Muziek behaald aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Ik kreeg tijdens mijn opleiding pianoles van Chris van de Kuilen, bij wie ik nog steeds pianoles heb. Ook volgde ik tijdens die opleiding een minor ‘Directing & Conducting’ en later heb ik bij Chris van de Kuilen ook mijn lessen pianomethodiek gevolgd en mijn certificaat behaald.

Tijdens mijn opleiding in Tilburg gaf ik al individuele pianolessen in Hardinxveld en ik doe dat nu nog steeds. Naast mijn werk als pianodocent ben ik sinds 2011 dirigent van koor ‘De Lofstem’ uit Hardinxveld-Giessendam. Ook ben ik organist in de PKN Gereformeerde Kerk Hardinxveld. Van 2010 t/m 2018 heb ik als muziek- en CKV-docent gewerkt op Lyceum Oudehoven te Gorinchem.