Menu Sluiten

Pianoles

Jong of oud…. Beginner of al jaren pianoles…. Al jaren niet meer gespeeld, maar het toch weer eens willen oppakken? Iedereen is welkom bij het Jacoba Cultuurhuis voor pianoles. Maak gerust een afspraak voor een gratis proefles via het contactformulier.

Niveaus
Aan de beginnelingen geven we op een leuke en toegankelijke manier les. Spelenderwijs krijg je les in allerlei muzikale elementen: ritme, melodie, het notenschrift, akkoorden en speeltechnieken. Vrij en met plezier goed piano leren spelen is het uitgangspunt.  

Bij degenen die al verder zijn zorgen we voor verdieping in het spel. Hoe kan je beter en sneller een pianostuk je eigen maken, wat is de achtergrond van de werken, hoe kan je een compositie interpreteren en er ook steeds meer jouw eigen gevoel in leggen? Je maakt kennis met diverse stijlperiodes en krijgt een gedegen basis van de bekende pianotechnieken. 

Aan diegenen die op professioneel niveau willen spelen (bijvoorbeeld als voorbereiding op een conservatoriumopleiding), bieden wij een gebalanceerd traject aan waarin zowel de theoretische kennis van de muziek als de vaardigheden op de piano op het juiste niveau worden gebracht. Samen maken we een plan hoe dit te bereiken.  

Voorspelen
Regelmatig organiseren we voorspeelmomenten. Iedereen kan dan laten horen waar hij of zij mee bezig is in de lessen. Dit zijn heel ontspannen en leuke momenten waarin je ontdekt wat het betekent om voor te spelen. 

Certificaten
Iedereen kan certificaten halen. Eén keer per jaar kan je voor een commissie  spelen die jouw spel beoordeelt en waar mogelijk een certificaat uitreikt (beginners: niveau A1, A2, A3, A4; gevorderden: niveau B, C en D).  

Docenten
Chris en Carola verzorgen de lessen voor de niveau’s A1 t/m B. De niveaus C en D krijgen les van Chris.

Ben je nieuwsgierig geworden? Vraag een gratis en vrijblijvende proefles aan via ons contactformulier. Kijk hier voor onze tarieven.