Menu Sluiten

Muziek moet je doen / AMV

Op maandag 23 januari van 15.45u tot 16.30u is er een proefles via Sjors Creatief voor deze cursus waarvoor u uw kind gratis kunt aanmelden via www.sportcoachaltena.nl.

De volgende cursus ‘Muziek moet je doen’ staat gepland voor de volgende data in 2023:
6, 13 en 20 februari
6, 13, 20 en 27 maart
3 april
Aanmelden via mail naar carola@jacobacultuurhuis.nl uiterlijk 1 februari 2023. De cursus gaat van start bij minimaal 4 aanmeldingen.

De basis van muziek ervaren en begrijpen, dat kun je via deze cursus van 8 lessen. Zuiver leren zingen, ritme, muzikaliteit. Al deze elementen komen aan bod. 8 weken lang is er een les van 45 minuten. Klik hier voor onze tarieven. Je kunt je opgeven via ons contactformulier. Houd onze site en socials in de gaten voor actuele startdata van de cursussen.

4 t/m 10 jaar: (maandag 15.45u – 16.30u)
Spelenderwijs kennismaken met muziek, dat is het doel van deze cursus. Zingen, kennis maken met instrumenten en bewegen staan centraal in deze cursus. Wat is er nu leuker dan spelenderwijs muziek maken? Door middel van zingen bevorderen we het toongevoel en leren de kinderen zuiver zingen. Door bewegingsopdrachten wordt het maat- en ritmegevoel ontwikkeld en met hulp van eenvoudige muziekinstrumenten leren de kinderen samen muziek te maken. Hierbij gebruiken we ook attributen als ballen, sjaaltjes en linten om het muzikale begrip ‘zichtbaarder’ te maken. Bij muzikale begrippen moet je denken aan ritme, vorm, tempo, klankkleur enz. Een ideale voorbereiding of aanvulling op de lessen die je wilt gaan volgen of al volgt om een instrument te leren bespelen. En omdat het een groepscursus is, ervaar je ook het sámen muziek maken. Je kan deze lessen vergelijken met AMV; algemene muzikale vorming, maar niet uit een boekje; vooral veel doen!