Menu Sluiten

Vioolles

Docent Aleida Groeneveld:

Ik ben geboren in Hardinxveld. Toen ik 7 jaar was, begon ik met vioolspelen en na een paar jaar les werd ik lid van Symfonieorkest Merwe Sinfonietta o.l.v. Hendrik van Wezel, inmiddels Gorcums Symfonieorkest o.l.v. Michiel van Vliet. Ik stroomde door van de derde naar de eerste violen en soleerde er. In 2012 werd ik ook toegelaten als lid van Symfonieorkest en Kamerorkest Sjosjanim o.l.v. Patrick van der Linden en later Mark Snitselaar te Amersfoort waar ik de laatste paar jaren concertmeester was.

Naast de orkesten werd ik regelmatig gevraagd voor koorbegeleiding, cd-opnames en bij bandjes, wat ik nu nog steeds veel doe.
Mijn lessen volgde ik bij Mirjam van Hemert, Irina Podskrebko en Gerrit van Putten.
Toen kwam er een moment waarop ik bedacht dat ik verder wilde in de muziek. In 2016 werd ik toegelaten tot de Vooropleiding aan het conservatorium van Rotterdam waar ik mijn lessen volgde bij Andras Czifra en inmiddels studeer ik alweer een aantal jaar bij Adriaan Stoet in Zwolle.

Op het conservatorium heb ik muzikanten leren kennen waarmee ik in verschillende ensembles heb gespeeld en nog speel. Ik ben actief in alle soorten klassieke muziek maar heb een brede interesse qua (viool)muziek dus begeef me ook weleens naar andere stijlen.
Lesgeven is iets wat ik heel graag doe. Ik word er enthousiast van als ik leerlingen vanaf het begin zie groeien in muzikaliteit en viooltechniek. Iedereen is uniek en heeft een eigen motivatie en doelen dus ik zet altijd in op een op de persoon toegespitste aanpak. Zoveel mogelijk leren en zoveel mogelijk plezier! Meld je aan voor een proefles zodat we kennis kunnen maken!

Wil je weten door welk stuk ik viool ben gaan spelen? Bekijk het filmpje!