Menu Sluiten

Muziek moet je doen / AMV

Er staan proeflessen voor deze cursus gepland in het boekje van Sjors Creatief/Sportief. Helaas staan er verkeerde data vermeld in het boekje. De juiste data van de proeflessen zijn maandag 25 januari en maandag 1 februari. Geef je op via www.sportcoachaltena.nl! Wij hopen in de tweede helft van februari dan weer te starten met een nieuwe 8-weekse cursus.

De basis van muziek ervaren en begrijpen, dat kun je via deze cursus van 8 lessen. Zuiver leren zingen, ritme, muzikaliteit. Al deze elementen komen aan bod. 8 weken lang is er een les van 45 minuten. Klik hier voor onze tarieven. Geef je nu op via ons contactformulier. Houd onze site of facebookpagina in de gaten voor actuele startdata van de cursussen.

4 t/m 6 jaar: (maandag 15.30u – 16.15u)
Spelenderwijs kennismaken met muziek, dat is het doel van deze cursus. Zingen en bewegen staan centraal in deze cursus. Wat is er nu leuker dan spelenderwijs muziek maken? Door middel van zingen bevorderen we het toongevoel en leren de kinderen zuiver zingen. Door bewegingsopdrachten wordt het maat- en ritmegevoel ontwikkeld en met hulp van eenvoudige muziekinstrumenten leren de kinderen samen muziek te maken.
7 t/m 12 jaar: (maandag 16.30u – 17.15u)
Spelenderwijs de basis van muziek leren. Muziek maken kun je pas echt leren door het te doen. In deze lessen leren de kinderen zuiver zingen en bij voldoende niveau worden ook de eerste stappen gemaakt naar tweestemmig zingen. Daarnaast gaan ze ook muzikale begrippen ontdekken en deze begrijpen door ze in de praktijk te gebruiken; al zingend, door bewegen met bijv. ballen of sjaaltjes en door het spelen op en met eenvoudige muziekinstrumenten . Bij muzikale begrippen moet je denken aan ritme, vorm, tempo, klankkleur enz. Een ideale voorbereiding of aanvulling op de lessen die je wilt gaan volgen of al volgt om een instrument te leren bespelen. Je kan deze lessen vergelijken met AMV; algemene muzikale vorming, maar niet uit een boekje!

Tieners / volwassenen:
Speel je al jaren een instrument, maar vind je het lastig om een ritme goed uit te voeren? Vind je het moeilijk om je muzikaliteit in een muziekstuk te laten horen? Of vind je muziek heel leuk en wil je op een laagdrempelige manier door middel van zingen en bewegen muziek leren maken. Ook voor volwassenen (en tieners) zijn deze lessen geschikt om als aanvulling op al bestaande instrumentale lessen te volgen. Deze lessen zijn individueel te volgen. Vraag hier een gratis en vrijblijvende proefles aan.