Menu Sluiten

Muziek moet je doen / AMV

De basis van muziek leren, dat kan je via deze wekelijkse lessen. Zuiver leren zingen, ritme, muzikaliteit. Al deze elementen komen wekelijks aan bod. De eerstvolgende groep start op maandag 1 april 2019! Geef je nu op via ons contactformulier. We organiseren lessen voor de volgende leeftijdsgroepen;

4 t/m 6 jaar: (maandag 15.30u – 16.15u)
Spelenderwijs kennismaken met muziek, dat is het doel van deze wekelijkse lessen. Zingen en bewegen staan centraal in deze cursus. Wat is er nu leuker dan spelenderwijs muziek maken? Door middel van zingen bevorderen we het toongevoel en leren de kinderen zuiver zingen. Door bewegingsopdrachten wordt het maat- en ritmegevoel ontwikkeld en met hulp van eenvoudige muziekinstrumenten leren de kinderen samen muziek te maken. Elke week is er een les van 45 minuten. De kosten zijn € 85 euro per kwartaal (uitgaande van 36 lessen per jaar).
7 t/m 12 jaar: (maandag 16.30u – 17.15u)
Wekelijks spelenderwijs de basis van muziek leren. Muziek maken kun je pas echt leren door het te doen. In deze lessen leren de kinderen zuiver zingen en bij voldoende niveau worden ook de eerste stappen gemaakt naar tweestemmig zingen. Daarnaast gaan ze ook muzikale begrippen ontdekken en deze begrijpen door ze in de praktijk te gebruiken; al zingend, door bewegen met bijv. ballen of sjaaltjes en door het spelen op en met eenvoudige muziekinstrumenten . Bij muzikale begrippen moet je denken aan ritme, vorm, tempo, klankkleur enz. Een ideale voorbereiding of aanvulling op de lessen die je wilt gaan volgen of al volgt om een instrument te leren bespelen. Je kan deze lessen vergelijken met AMV. Elke week is er een les van 45 minuten. De kosten zijn € 85 euro per kwartaal (uitgaande van 36 lessen per jaar).

Tieners / volwassenen:
Speel je al jaren een instrument, maar vind je het lastig om een ritme goed uit te voeren? Vind je het moeilijk om je muzikaliteit in een muziekstuk te laten horen? Of vind je muziek heel leuk en wil je op een laagdrempelige manier door middel van zingen en bewegen muziek leren maken. Ook voor volwassenen (en tieners) zijn deze wekelijkse lessen geschikt om als aanvulling op al bestaande instrumentale lessen te volgen. Elke week is er een les van 60 minuten. De kosten voor deelname zijn tot 21 jaar € […] en boven de 21 jaar € […] per les.

Vanwege het niveauopbouw in de cursus kan je niet zomaar aansluiten bij een bestaande groep. Bij voldoende belangstelling wordt er twee keer per jaar een nieuwe groep gestart; in februari en in september. U kunt uzelf of uw kind hiervoor op een wachtlijst laten plaatsen.