Menu Sluiten

Muziek moet je doen / AMV

De proeflessen van Sjors creatief kunnen helaas nu geen doorgang vinden vanwege de lockdown. De lessen worden op een nog te bepalen datum ingehaald. Inschrijven kan dus nog steeds.

Vanwege de coronamaatregelen is het nog onduidelijk wanneer er een nieuwe cursus ‘Muziek moet je doen’ gaat starten.

De basis van muziek ervaren en begrijpen, dat kun je via deze cursus van 8 lessen. Zuiver leren zingen, ritme, muzikaliteit. Al deze elementen komen aan bod. 8 weken lang is er een les van 45 minuten. Klik hier voor onze tarieven. Je kunt je opgeven via ons contactformulier. Houd onze site en facebookpagina in de gaten voor actuele startdata van de cursussen.

4 t/m 6 jaar: (maandag 15.30u – 16.15u)
Spelenderwijs kennismaken met muziek, dat is het doel van deze cursus. Zingen en bewegen staan centraal in deze cursus. Wat is er nu leuker dan spelenderwijs muziek maken? Door middel van zingen bevorderen we het toongevoel en leren de kinderen zuiver zingen. Door bewegingsopdrachten wordt het maat- en ritmegevoel ontwikkeld en met hulp van eenvoudige muziekinstrumenten leren de kinderen samen muziek te maken.
7 t/m 12 jaar: (maandag 16.30u – 17.15u)
Muziek maken kun je pas echt leren door het te doen. In deze lessen leren de kinderen zuiver zingen. Daarnaast gaan ze ook muzikale begrippen ontdekken en deze begrijpen door ze in de praktijk te gebruiken; al zingend, door bewegen met bijv. ballen of sjaaltjes en door het spelen op en met eenvoudige muziekinstrumenten . Bij muzikale begrippen moet je denken aan ritme, vorm, tempo, klankkleur enz. Een ideale voorbereiding of aanvulling op de lessen die je wilt gaan volgen of al volgt om een instrument te leren bespelen. Je kan deze lessen vergelijken met AMV; algemene muzikale vorming, maar niet uit een boekje!