Menu Sluiten

17 & 18 februari 2023 Frédérique & Chris

Aanvang 20.00u, Prijs: 20 euro, aanmelden kan hier.

let op 18 februari is al uitverkocht, alleen kaarten te bestellen voor 17 februari

Frédérique en Chris spelen op vr 17 en za 18 februari 2023 een prachtig winteravondconcert in de kapel van het Jacoba Cultuurhuis. Voor de pauze spelen ze werken voor viool en piano (Handel, Martinu, Kreisler). Na de pauze spelen ze piano vierhandig met werken van Mozart, Casella en een indrukwekkende bewerking van ‘Die Moldau’ van de Tsjechische componist Smetana. 
 
Frédérique speelt vanaf haar zesde viool. Ze ging pianospelen toen ze haar viooldocent leerlingen zag begeleiden op de piano. Zij heeft aan het Conservatorium van Santa Cecilia in Rome gestudeerd, en sinds 2021 studeert ze zowel piano en viool aan het Conservatorium in Tilburg. Zij speelt regelmatig als solist, in kleine ensembles en als orkestspeler en geeft viool- en pianolessen aan het Jacoba Cultuurhuis.
 
Chris van de Kuilen speelt van jongs af aan piano en heeft na het winnen van een aantal concoursen besloten te gaan studeren aan het conservatorium in Tilburg. Later is hij op dit instituut gaan werken als docent piano aan de Academie voor Muziekeducatie.  Aan het conservatorium heeft Chris zijn  masteropleiding gevolgd en ‘cum laude’ afgesloten.
Chris is de eigenaar van het Jacoba Cultuurhuis en geeft pianoles. Sinds anderhalf jaar spelen Chris en Frédérique samen.