Menu Sluiten

17 juni 2023 Rob van Bavel & Marc van Rooij

Naast het succesvolle Rob van Bavel Trio zijn Rob van Bavel en Marc van Rooij (al in de 90-er jaren) ook duo gaan spelen. In een duo zijn de lijntjes nóg korter, en is de ruimte (voor dynamiek, nuances en harmonische interactie) zo mogelijk nóg groter dan in een trio. Beide musici beoefenen een veelheid aan stijlen en die vinden allemaal een plek in dit duo. Het repertoire is door Rob van Bavel speciaal voor de bezetting piano / contrabas geschreven en omvat veel stijlen, van Impressionisme tot Bougie Wougie tot moderne jazz. Naast de composities van Rob zijn er ook de bewerkingen van stukken uit het American Songbook. 

Rob van Bavel (1965) is pianist, docent, componist en arrangeur. Hij studeerde in 1987 met de hoogste onderscheiding af aan aan het Rotterdams Conservatorium en won verschillende prijzen, waaronder de tweede prijs op de eerste Thelonious Monk Jazzpiano Competition in Washington DC, solistenprijzen in Duitsland en België, de Wessel Ilcken Prijs en een Edison voor de cd Rob van Bavel Trio. Als sideman en banleider heeft hij meer dan hodnerd cd’s uitgebracht en toerde door heel Europa, Canada, USA, Japan, Vietnam, Indonesie, Zuid-Korea and Siberië. Hij trad veelvuldig op met grootheden als Woody Shaw, Randy Brecker, Johnny Griffin, Gary Willis en anderen. Hij is docent aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam en gaf masterclasses in Zuid-Korea, Liechtenstein, Spanje en Nederland.

Marc van Rooij legt als bassist graag het fundament in jazz, klassiek en tango, en houdt van alle expressieve mogelijkheden die zijn bas biedt. Als jazzbassist speelde, tourde en nam hij op met o.a. zijn eigen trio Qless(.nl, met Tim Langedijk en Wim Dijkgraaf), Rob van Bavel (Edison CD ‘Rob van Bavel Trio’, div. malen North Sea Jazzfestival (ook als duo), tournee naar o.a. China, 1e prijs internationaal jazzconcours van de Leverkusener Jazztage en vele andere concoursen), Johnny Griffin, Deborah Brown, Dee Daniels, Bob Mintzer, Woody Shaw, Ferdinand Povel, John Engels e.v.a. In het theater speelde hij bij o.a. Toon Hermans, Mini & Maxi en Robert Long. Hij speelt klassieke muziek in de Nederlandse symfonie orkesten, en tango bij Grupo del Sur en Tango Extremo. Hij arrangeerde en produceerde de muziek voor de voorstelling NU! van Mini & Maxi, en arrangeerde verder voor o.a. Grupo del Sur, Miranda van Kralingen, Sinfonietta Amsterdam, Residentie Orkest, Wilma Bierens, en div. big bands. Marc is hoofdvakdocent contrabas jazz aan Fontys AMPA.

Aanvang 20.00u, Prijs: 20 euro, aanmelden kan hier.