Menu Sluiten

Docenten

Chris van de Kuilen, pianodocent

Muziek raakt het hart. Al jong ervoer ik de kracht van de muziek. Het kan je blij maken, troosten en in vervoering brengen. Wat ben ik dankbaar dat ik van muziek mijn beroep kon maken. Als leraar kan ik mij niets mooiers voorstellen dan mensen het cadeau van de muziek te geven. Muziek luisteren en muziek maken heeft iets magisch. Ik streef er naar om mensen te leren ‘vrij’ te musiceren.  

Zelf begon ik als 4-jarige met pianospelen. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.  Mijn masteropleiding heb ik cum laude afgesloten. Naast pianolessen heb ik cursussen gevolgd in Dalcroze Eurhythmics en solfège volgens de Kodaly-methode.  

Ik werk als pianodocent op het conservatorium in Tilburg (Academie voor Muziekeducatie). Daarnaast treed ik regelmatig op met verschillende ensembles. 

Al jaren geef ik, naast mijn werk aan het conservatorium, ook aan anderen pianoles. Samen met Carola ga ik cursussen geven rondom ‘vrij musiceren’. Ik geloof dat iedereen in staat is om op zijn of haar niveau vanuit vrijheid muziek te maken. Vanuit die passie geef ik mijn lessen. 

Carola Loeve, pianodocent

Al vele jaren kan ik mij geen leven zonder muziek voorstellen. Ik word er ontzettend blij van om mensen de kracht van muziek te laten ervaren; om mensen van alle leeftijden bij elkaar te brengen, te verbinden en te laten genieten van muziek in welke vorm dan ook. Ik streef ernaar het leven van mensen een beetje leuker te maken door ze muzikaal te laten groeien en ze zo ook te laten groeien als mens. Of je nu 3, 16, 44 of 85 jaar bent; muziek is er voor iedereen!

Zelf begon ik als 4-jarig meisje met zingen in het plaatselijke kinderkoor. Dit maakte mij enthousiast om meer met muziek te doen. Zo begon ik op mijn zevende met keyboardlessen, maar al snel stapte ik over naar de piano. Mijn muziekdocent op de middelbare school – Henk den Hollander – spoorde mij aan om van muziek mijn vak te maken. In 2010 heb ik mijn diploma Docent Muziek behaald aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Ik kreeg tijdens mijn opleiding pianoles van Chris van de Kuilen, bij wie ik nog steeds pianoles heb. Ook volgde ik tijdens die opleiding een minor ‘Directing & Conducting’ en later heb ik bij Chris van de Kuilen ook mijn lessen pianomethodiek gevolgd en mijn certificaat behaald.

Tijdens mijn opleiding in Tilburg gaf ik al individuele pianolessen in Hardinxveld en ik doe dat nu nog steeds. Naast mijn werk als pianodocent ben ik sinds 2011 dirigent van koor ‘De Lofstem’ uit Hardinxveld-Giessendam. Ook ben ik organist in de PKN Gereformeerde Kerk Hardinxveld. Van 2010 t/m 2018 heb ik als muziek- en CKV-docent gewerkt op Lyceum Oudehoven te Gorinchem. 

Cameron Millar, saxofoondocent

Ik ben in Australië geboren. Hier leerde ik al jong kennis maken met de muziek. Eerst de piano, maar later de saxofoon. Ik volgde mijn muziekopleiding aan het conservatorium in Queensland, Australië. Mijn masterstudies volgde ik aan het conservatorium in Tilburg.   

Ik treed op in het binnen- en buitenland met mijn saxofoonkwartet ‘Bron’ en samen met Chris van de Kuilen (pianist). Als docent is het mijn doel om mijn passie en enthousiasme voor de saxofoon te delen. Ik probeer mijn studenten te motiveren door te putten uit hun interne ambitie en door hen aan te moedigen deze ambitie te benutten en hun doelen te bereiken.

Aleida Groeneveld, viooldocent

Ik ben geboren in Hardinxveld. Toen ik 7 jaar was begon ik met vioolspelen en na een paar jaar les werd ik lid van Symfonieorkest Merwe Sinfonietta o.l.v. Hendrik van Wezel, inmiddels Gorcums Symfonieorkest o.l.v. Michiel van Vliet. In 2012 werd ik ook toegelaten als lid van Symfonieorkest en Kamerorkest Sjosjanim o.l.v. Patrick van der Linden en later Mark Snitselaar te Amersfoort waar ik de laatste paar jaren concertmeester was.
Naast de orkesten werd ik regelmatig gevraagd voor koorbegeleiding, cd-opnames en bij bandjes, wat ik nu nog steeds veel doe.
Mijn lessen volgde ik bij Mirjam van Hemert, Irina Podskrebko en Gerrit van Putten.
Toen kwam er een moment waarop ik bedacht dat ik verder wilde in de muziek. In 2016 werd ik toegelaten tot de Vooropleiding aan het conservatorium van Rotterdam waar ik mijn lessen volgde bij Andras Czifra en inmiddels studeer ik alweer een aantal jaar bij Adriaan Stoet in Zwolle.
Ik speel in diverse ensembles en ben actief in alle soorten klassieke muziek, maar heb een brede interesse qua (viool)muziek dus begeef me ook weleens in andere stijlen.
Lesgeven is iets wat ik heel graag doe. Ik word er enthousiast van als ik leerlingen vanaf het begin zie groeien in muzikaliteit en viooltechniek. Iedereen is uniek en heeft een eigen motivatie en doelen dus ik zet altijd in op een op de persoon toegespitste aanpak. Zoveel mogelijk leren en zoveel mogelijk plezier!