Menu Sluiten

Muziek voor de allerkleinsten

Een verkorte lessenserie van 5 lessen start vanaf 13 mei. Op maandagen 13 en 27 mei en 3, 17 en 24 juni van 9.45u tot 10.30u. Kosten zijn 50 euro. Nog maar een paar plekken vrij, dus wees er snel bij! Dit is een gemengde groep, dus leeftijden van 1,5 tot 4 jaar.

Houd onze facebookpagina en website in de gaten voor de startdatum van onze volgende cursus. Zou je graag meedoen, maar komt de dag je slecht uit. Laat het weten via ons contactformulier. Bij voldoende interesse kunnen we misschien later in het jaar een groep starten op een andere ochtend.

Kleine kinderen staan open voor verschillende vormen van expressie en dus ook voor muziek. Hoe eerder je je (klein)kind in aanraking laat komen met muziek, des te beter! Muziek maken stimuleert bij het jonge kind de taalontwikkeling, de motorische ontwikkeling en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Daarnaast is het ook gewoon fijn om met uw (klein)kind te genieten van de liedjes en  spelenderwijs met muziek bezig te zijn. 

We werken aan ritmegevoel, leren zingen, durf en spontaniteit, muzikale interactie en natuurlijk ook het sámen muziek maken en sámen bewegen.
In de lessen wordt gebruik gemaakt van allerlei verschillende instrumenten en spelmaterialen die aansluiten bij de liedjes. De groepen bestaan uit minimaal vier en maximaal acht kinderen en hun begeleiders. ‘Muziek voor de allerkleinsten’ wordt in verschillende leeftijdsgroepen gegeven.  

Dreumes – 1,5 tot 2,5 jaar: 8 lessen van 45 min. € 80,00
De liedjes uit de babygroep komen soms nog even terug, maar steeds meer worden de liedjes aan een thema verbonden; bijv. de herfst, dieren of feest vieren. Er worden regelmatig instrumentjes gebruikt en er wordt veel met materialen gewerkt als doeken, ballen, lintjes enz. 

Peuter – 2,5 tot 4 jaar: 8 lessen van 45 min. € 80,00
De peutergroep wordt gekenmerkt door enthousiasme. We gaan steeds meer in spelvorm doen. De liedjes laten ons dansen, zingen, soms een beetje toneelspelen en ook weer muziek maken met instrumentjes. Ook worden de kinderen langzaam bekend gemaakt met de verschillende aspecten van muziek; hoog-laag, snel-langzaam en sterk-zacht.  

Bij onvoldoende aanmelding per groep, kunnen dreumessen en peuters samengevoegd worden tot 1 groep. De inhoud wordt dan een mix van die twee leeftijdsgroepen.

Vul ons contactformulier in om je aan te melden voor de eerstvolgende cursus!