Menu Sluiten

15 juni

Het beste van het beste

De laureaten (beste studenten) van de masteropleiding van het conservatorium in Tilburg voeren op deze avond verschillende klassieke werken uit. Elk jaar wordt een selectie van de beste eindexamens gemaakt. U krijgt als het ware 3 mini-concerten in één avondvullend concert. Hieronder vindt u allereerst informatie over het programma en vervolgens informatie over de musici.

Kaarten voor deze avond kunt u hier reserveren.

J.S. Bach Sonate No. 4 in C minor BWV 1017

– Siciliano Largo  – Allegro – adagio – Allegro

Jeanine Melis, viool, Cor Coppoolse, cello en Mark Christiaanse, orgel

H. Villa-Lobos Prélude no. 3

J.S. Bach Prélude BWV 1012

Mickael Luis, gitaar

T. Keuris Canzone

M. Matalon Prelude and Blue

Nuno Silva, saxofoon, Diederik Smulders, contrabas en Pedro Paixão, slagwerk

Jeanine Melis (1994) is een bevlogen violiste die in juni 2017 haar bachelor-diploma cum laude behaalde bij Annemieke Corstens aan het conservatorium in Tilburg. In 2018 studeerde Jeanine aan de Musik-akademie te Basel bij Barbara Doll. Ze hoopt in juni haar master-opleiding in Tilburg af te ronden. Jeanine werkt regelmatig mee aan allerlei projecten. Ze heeft ervaring met zowel orkestspel en kamermuziek als koorbegeleiding. Ook heeft ze een jaar in het Saga Strijkkwartet gespeeld waarmee ze veel optrad op verschillende locaties. Vanaf 2013 tot en met 2017 heeft Jeanine een prive-lespraktijk gehad in Zeeland. Jeanine speelt voor de stichting ‘’Klassiek van Dichtbij’’ in educatieve projecten. Sinds 4 jaar is ze verbonden als orkestmusicus aan het professionele orkest van de Stichting Ars Musica en vanaf januari 2018 als aanvoerder tweede viool. In februari 2018 nam Jeanine deel aan het Nederlands Studenten Orkest (NSO) waar ze eveneens de tweede violen aanvoerde. Ook het Zeeuws Orkest en het Zeeuws Kamerorkest TY zijn orkesten waar ze regelmatig remplaceert. Jeanine heeft masterclasses gevolgd bij Baiba Skride, Jan Repko, Jolente Demayer en Frederieke Saeijs.

Mickael Luis Rodrigues is een Portugese/Zwitserse gitarist en componist. Hij rondt in juni zijn masterstudie af na het behalen van zijn bachelor diploma aan de Lausanne Higher School of Music (HEMU) in Zwitserland Hij zat in de klas van Dagoberto Linhares. Momenteel volgt hij de gitaarlessen van Johan Fostier en Gaelle Solal aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Hij volgde masterclasses bij Susanne Mebes, Joaquim Freire, Ricardo Gallén, Rémy Jousselme, Marcin Dylla, Lorenzo Micheli, George Vassilev Marco Socias, Luigi Attademo, Tilman Hoppstock, Dusan Bogdanovic en Alexandre Rodrigues. Hij studeerde piano en compositie bij Enrico Camponovo in Lausanne aan de HEMU. Vanaf dat moment begon hij zich bezig te houden met het componeren van muziek. Hij componeerde verschillende stukken voor sologitaar, piano solo en strijkkwartet. Sommige gitaarcomposities zijn geschreven en geïnspireerd door beeldende kunst, hedendaagse dans en kinderliteratuur. Hij gaf concerten in Zwitserland, Frankrijk, Nederland, België en Duitsland.

Nuno Silva rondde zijn bachelor muziek af aan de Escola Superior de Música e Artes do Espectáculo in Porto en studeerde in de klas van de Nederlandse saxofonist Henk van Twillert en Fernando Ramos. Gedurende zijn muzikale carrière won hij verschillende prijzen: o.a. de eerste prijs in de Italiaanse competitie “Concorso Internazionale per Giovanni Interpretti de Città de Chieri” in kamermuziek, de eerste prijs in de jeugdcategorie (2007) en de derde prijs in categorie superieur (2012) in de “Terras de La Sallete” International Contest Oliveira de Azeméis, en tenslotte de tweede prijs in the PJM 2015 Young Musicians – Antena . Hij speelde o.a. in de volgende orkesten: The Casa da Música Symphony Orchestra, het Fanfare van het Korps Nationale Reserve, het Symfonisch Blaasorkest van Koninklijke Sophia’s Vereeninging, de Espinho Classical Orchestra and de Portuguese Symphonic Band. Nuno was saxofoondocent tot 2017 aan het Conservatório Regional de Música de Vila Real en de Escola Profissional de Música de Espinho. Hij behaalde zijn educatieve diploma aan de Aveiro University en tegelijkertijd studeert hij aan de Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg in de las van Ties Mellema and Juani Palop.