Menu Sluiten

13 april

De klassieke pianotrio’s: 13 april. Aanvang 20.00. Entree 15 euro. Kaarten kunt u reserveren door een mail te sturen naar info@jacobacultuurhuis.nl.

Zaterdag 13 april 2019 verzorgen Marjes Benoist (piano), Cobi Berculo (viool) en Jaap Sytsma (cello) een mooie avond in de kapel van het Jacoba Cultuurhuis. Op deze avond kan u luisteren naar:

– Schubert: Notturno D897

– Mendelssohn: pianotrio in d kleine terts, opus 49

– Brahms: pianotrio in C grote terts, opus 87

Het pianotrio van Mendelssohn is één van zijn meest bekende kamermuziek werken. Toen Schumann dit stuk hoorde noemde hij Mendelssohn ‘de Mozart van de 19e eeuw’. Met de compositie van Brahms wordt duidelijk dat ook een pianotrio, hoewel het maar bestaat uit drie musici, groots en meeslepend kan zijn. De Notturno van Schubert geeft de sfeer van een avondlied mooi weer. De musici die op 13 april optreden hebben jarenlange ervaring als uitvoerend musici:

Marjes Benoist, pianiste en docent, studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Odé, Jan Wijn en Hans Dercksen, won de Jacques Vonk Prijs en vervolgde haar studie in Rome bij Guido Agosti. Daarna studeerde zij twee jaar aan het Tsjaikovsky Conservatorium in Moskou bij meesterpianist Yevgeny Moguilevsky. Benoist gaf veertig jaar pianoles aan Nederlandse conservatoria in Arnhem, Alkmaar en Hilversum en vanaf 1991 aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij geeft sinds 2016 les aan de Academie voor Muzikaal Talent in Utrecht en organiseert sinds 2008 zomercursussen voor jong pianotalent met Marlies van Gent in Kasteel Keppel.

Cobi Berculo, violiste, studeerde bij Davina van Wely aan het Conservatorium van Amsterdam. Onder haar leiding behaalde ze het einddiploma solospel met onderscheiding waarbij ze werd toegelaten tot de studie voor de Prix d’Excellence. Daardoor kreeg ze de kans om nog drie jaar te studeren bij Herman Krebbers. Via diverse cursussen o.a. in Weikersheim (Duitsland) en bij Ramy Shevelov in Israël bekwaamde ze zich verder in het spelen van kamermuziek. Ze speelde in het Arkios ensemble en het Vuillaume Trio. Samen met pianist Reynoud Maartense en cellist Jaap Sytsma vormde ze het Dudok Trio. Gedurende 30 jaar was ze als 1e violiste werkzaam in het Radio Filharmonisch Orkest. Ze werkt als viooldocente in haar eigen praktijk. Bovendien geeft ze les in bewegingsleer en blessurepreventie voor musici. Ze treedt regelmatig op in verschillende kamermuziekensembles, ook als altvioliste.

Jaap Sytsma, cello, kreeg zijn eerste cellolessen van zijn vader, daarna van Guillaume Hesse. Hij studeerde aan het Conservatorium in Amsterdam bij Tibor de Machula. Na het eindexamen solospel vervolgde hij zijn studie nog anderhalf jaar bij André Navarra aan de Hochschule für Musik in Detmold (Duitsland). Bovendien volgde hij masterclasses kamermuziek bij Paul Godwin en in Israël bij Ramy Shevelov. Jaap was jarenlang solo-cellist van het Nederlands Balletorkest en Holland Symfonia. Hij was ook regelmatig gast bij andere orkesten Daarnaast speelt hij met veel enthousiasme kamermuziek. Zo gaf hij met Cobi Berculo vele concerten als viool-celloduo. Zij maakten gedurende tien jaar ook deel uit van het Vuillaume Trio, waarmee vaak in Nederland werd opgetreden, maar ook in België en Frankrijk. Vervolgens werd hij lid van het Dudok Trio.

U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur in het Jacoba Cultuurhuis. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten á € 15,00 zijn te reserveren via het contactformulier op onze website of door een mailtje te sturen naar info@jacobacultuurhuis.nl.

Kaarten kunt u hier reserveren.

De klassieke pianotrio’s